Veri yedekleme sistemi
veri yedekleme

MAKROBACKUP Sık Sorulan Sorular ?


Ara:

Veri Yedekleme, Bulut Yedekleme, Online Yedekleme, Yedekleme Programları hakkında genel bilgiler.

1 - Veri yedeklemenin haftalık değil günlük olarak yapılması gerektiğini düşünüyorsanız; İş hacmine göre, bazı durumlarda günlük yedekler bile ciddi zaman kaybettirebilir. Veri kaybı yaşadığınızda 15 dakika veya bir saat öncesine dönmek varken neden bir günlük veri tekrar işlensin. Veri Yedekleme yatırımı yapmadan önce sizlere kaybettireceği zamanı dikkate alarak seçim yapmanızı öneririz.
2 - Yedeklerin harici disk, usb bellek ve benzeri medya üzerine alınması yeterli bir çözüm değil. Bu tür aygıtlar USB portlar üzerinden çalışır ve sürekli tak çıkart gibi hareketler bu cihazların bozulma olasılığını arttırıyor. İhtiyacınız olduğunda ulaşamazsanız zor durumda kalırsınız.
3 - USB Bellek, Harici Disk, CD/DVD, NAS üniteleri vb. medya üzerinde kopyala yapıştır mantığıyla almış olduğunuz yedeklerinize çok fazla güvenmeyin. Sık sık yedek aldığınız medya üzerinden yedeklerinizi kaybetmiş senaryosu uygulayın ve geri yükleme testi yapın ve son işlediğiniz kayıtları kontrol etmek suretiyle veri bütünlüğünü teyit ediniz.
4 - Günümüzde hemen hemen tüm kritik veriler artık SQL veritabanları üzerinde depolanmaktadır. Tüm SQL veritabanları işlenecek veriler için ön indekslemesi yapılmış alan yaratırlar. Bu şu demek oluyor; ayrılan ön alan dolana kadar SQL veritabanı dosyalarınızın tarihi ve boyutu değişmez! Çoğu Yedekleme programları artımlı (incremental) yedek alırken yedeklenecek verileri tarih ve boyutuna bakarak yedekleme yaparlar. Değişiklik var ise yedeklenir yok ise yedeklenmez buna dikkat etmenizi öneririm. Veritabanınızda ufak bir değişiklik yapın ve yedek alın veri kurtarma senaryosu uygulayın, kullandığınız yedekleme programı nasıl tepki veriyor, hangi mantıkla çalışıyor test edin.
5 - Yedeklenen verilerinize siz direk erişebiliyorsanız korsanlar sizden daha kolay erişir, virüsler de! CrypoLocker ve diğer tehdit unsurları bu açığı kullanarak asıl verilerinize, yedek verilerinize ve diğer bilgisayarlar üzerindeki verilere zarar verirler. Yedeklenen verilerinize sadece yedekleme yazılımınız erişebilmeli, veri kurtarma durumda sizin verilerinize farklı bir yöntemle örneğin; web tabanlı bir arayüzden erişip veri kurtarmanız gerekir.
6 - Bulut yedekleme seçeneklerini araştırın. Her Bulut Yedekleme yapıyoruz diyenlere inanmayın önce belirli süre test etmek istediğinizi belirtin zira ülkemiz genelinde hala internet hizmetlerinin çoğunluğu ADSL hatlar üzerinden verilmektedir. İnternet servis sağlayıcılar her ne kadar 1 Mbit yükleme (UPLOAD) hızı sunduklarını iddia etseler de biz 1 Mbit upload hızı inanın hiç görmedik. Ortalaması 0.4 - 0.8 Mbit arasındadır. Bu düşük hızlarda bile işin hakkını verebilen sayılı şirketler var. Denemeden Bulut Yedekleme hizmeti almayın.
 



Ücretsiz Bulut Yedeklemeye Hemen Başvurun
Ad Soyad:*  
Üyelik Tipi*
 
İl
 
İlçe
 
Telefon:*
Mail:*  
Şifre (6-15 Karakter):*  
Şifre Tekrar:*  
 

Üyelik Sözleşmesini okudum kabul ediyorum.